Världens mest kända bilder

Man har alla sett olika typer av fotografier på vad som kan föreställa vad som helst egentligen men det finns vissa fotografier som vi minns lite extra mycket och dessa ska vi gå igenom nu.

Dessa min man allt för väl

Neil Armstrongs besök på månen 1969, även den första personen att besöka månen också. Bilden är tagen av Neil själv och denna bild är ett tecken på att man kan göra det som för vissa känns omöjligt. Armstrong var inte ensam på denna resa till månen, med var också Buzz Aldrin och han var den andra personen att sätta sin fot på månen. Med var också piloten Michael Collins och medans hans två kompanjoner vandrade på månen så kretsade han runt månen. Apollo 11 som farkosten hette sköts upp den 16 juli 1969 och de intog månen fyra dagar senare, och återvände hem fyra dagar efter det.
Den dåvarande presidenten John F. Kennedy sa i ett tal till kongressen att målet var att före årtiondets slut föra en människa till månen för att kliva av och att de skulle komma hem vid liv. Muhammad Alis seger mot Sonny Liston är en av de berömdaste fotografierna inom sport världen. Hur han ser över Sonny med en segrande blick och ler hånfullt. 1965 togs fotot av Neil Leifer och det här fotot kommer man nog alltid att tänka på när man hör ordet boxning. Muhammad är fortfarande en berömd boxare.Fotografen Iain Macmillan hade några minuter på sig att fånga denna berömda bild på de ikoniska männen John Lennon, Ringo Starr, George Harrison och Paul McCarney som tillsammans bildar gruppen The Beatles. Detta fotografi kommer även att bli ett omslag till det näst sista albumet Abbey Road.

John Lennon, Ringo Starr, George Harrison och Paul McCarney

Detta foto är taget på ett övergångsställe precis utanför Beatles inspelningsstudio. Den kompletta uppsättningen av bilderna från Abbey Road samt denna bild såldes 2014 på en auktion för 204 000 euro. Det finns ett foto på Albert Einstein som sticker ut lite extra, det var när fotografen Arthur Sasse skulle ta ett foto på självaste Albert som han räckte ut tungan, han hade själv sagt att han var trött på perfekta bilder med fina leenden. Han blev så nöjd med detta foto att han ville ha nio kopior själv, dessa signerade han och sålde för 62 500 euro 2009.Att Marilyn Monroe är en sexsymbolisk kvinna har väl ingen undgått. Hennes populäraste stil kännetecknar denna vita klänning som blåses upp underifrån. Detta skedde i tunnelbanan i New York City, fotografen Sam Shaw var snabb att fotografera och detta foto är den mest berömda med henne. Den berömda vita klänningen som Marilyn bär på fotot såldes 2011 för 3,9 miljoner euro. Detta är de fem berömdaste och mest minnesvärda bilder och vi förstår ju varför. Om sådär 50 år så kanske man sitter och minns bilder ifrån 2019 istället, vem vet man kanske har hunnit med flera andra saker som blir storslaget och får med det på bild. Det vore ju kul om man kan minnas 2000 talet också.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2020 AK Foto

Tema av Anders Norén