Schyssta mobilappar för fotografering

Numera har i princip alla som bor i Sverige en mobiltelefon och i de flesta fallen är det en smartphone. I telefonerna finns i princip alltid en kamera och och det är numer väldigt vanligt att kameran är avancerad och tar bilder med hög kvalité.Det är enkelt att fotografera med telefonens kamera, bara att sikta  in sig på motivet och fota med ett klick på skärmen eller genom att trycka på en knapp. Men om man vill utveckla sitt fotograferande finns det en uppsjö av andra appar att ladda ner och här följer ett urval av dessa.

Bildbehandling

För att ändra en bild i efterhand finns appar för bildbehandling. En app med proffsigt intryck är “Snapseed”. I den finns allt som behövs för professionell bildbehandling. Det finns manuella reglage för ljus och färg. Det finns även möjlighet att lägga på färdiga filter eller ramar och textmallar.För den som gillar photoshop finns en mobilversion av programmet som heter “Adobe Photoshop Express”. Även om telefonversionen inte har samma möjligheter som datorversionen så är det en bra app för att snabbt fixa till en bild innan den publiceras i sociala medier. Appen kräver att användaren har ett googlekonto.

Kul medan du fotar

Med “Frontback” mixas bilder från telefonens båda kameror samman. På så vis går det i samma bild visa det fotografen ser och hur fotografen ser ut. En kul grej som blir effektfullt exempelvis på en konsert eller annan plats där det händer många saker samtidigt. I appen går det även att göra enklare redigeringar, lägga till text och dela den färdiga bilden på sociala medier.

Förvandla dina bilder till magisk konst

Pics Effect: Art Maker App

Om fotot ska förvandlas till en akvarell, blyertsteckning eller oljemålning så är “Pics Effect: Art Maker App” ett närapå magiskt verktyg. I den här appen kan bilden enkelt förvandlas till olika typer av målningar. Det går att välja bland över 80 stycken olika stilar av konst. Förutom klassiska konststilar finns även moderna digitala varianter för den som vill ha lite stjärnglans på sin bild.

Byt bakgrund enkelt

Med appen “Enkelt bakgrundsbyte” från Photo Cool Apps kan användaren göra precis som det låter, ändra bakgrunden på sin bild enkelt. I appen kan användaren markera bakgrunden med hög precision för att sedan ta bort den. Motivet som blir kvar kan då klistras in i vilken bakgrundsmiljö som helst. Antingen i någon egen bild eller i ett urval av miljöer som finns i appen.

Visa bilderna för hela världen eller enbart för vännerna

Det finns hundratals användbara appar att välja på för att dela en bild, därför är det bra att först veta varför och till vem bilden ska delas. Det finns möjlighet att skapa fotoalbum, visa bilder i sitt nätverkande, visa sina följare i stora sociala forum, eller visa dem för användare med samma intressen exempelvis resor, det finns även möjlighet att skapa ett proffsigt portfolio.

bildredigering i mobiltelefon

Kameran i mobilen är här för att stanna. Apparna som hjälper till för att skapa de ultimata bilderna kommer ständigt att utvecklas och få nya funktioner som underlättar för fotografen att skapa den där perfekta, magiska, roliga unika bilden. Så tveka inte, ta fram mobilen, klicka, ta en bild och gör något skoj med den redan idag.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2020 AK Foto

Tema av Anders Norén