Nya kameramobiler

Låt oss diskutera nya kameramobiler. Vi befinner oss i en punkt där de bästa kameratelefonerna ofta ger bättre resultat än en “vanlig kamera” som finns i din väska! Dessa fickstorlekar ger oss förmågan att ta fantastiska bilder och video i nästan alla fotograferingssituationer – och de kräver inte att vi trixar med linser eller inställningar.

Även på teknisk nivå har de bästa kameratelefonerna fler pixlar än alla utom de dyraste medelformatkamerorna och har 8K-videofunktioner som traditionella kameror ännu inte har kommit in på. Titta bara på Samsung Galaxy S20 Ultra, som kommer ut med en 108MP-bildsensor, 8K-video och en 100x digital zoom.

Faktum är att 108MP blir den nya normen för flaggskeppstelefoner, med liknande Motorola Edge + som följer. Trots det kan telefonerna inte riktigt slå de bästa DSLR:erna eller de bästa spegelfria kamerorna för heltäckande bildkvalitet. Genom en titt på deras supersnabba 20fps snabbinspelning i den kommande Sony Xperia 1 II, inser man att de senaste telefonerna förändrar spelet på allvar.

Storleken

Det finns också en storleksfaktor. Även de bästa kompakta kamerorna skapar fortfarande en utbuktning i fickan, fällbara telefoner som Samsung Galaxy Z Flip och Motorola Razr tar kompakthet till nya nivåer – även om det kanske är den bästa hopfällbara telefon för fotografer.

Elefanten i rummet är naturligtvis Huawei. Den kinesiska tillverkaren erbjuder några av de finaste telefonerna på marknaden, till exempel den fantastiska Huawei P40 Pro och Huawei Mate Xs. Men USA: s svartlistning innebär att de senaste Huawei- och Honor-telefonerna inte har hela appfördelen – vilket drastiskt minskar deras överklagande om du inte är villig att avstå från funktionalitet till förmån för fotografering.

Storleken

5G

Sammantaget rör sig saker otroligt snabbt i smartphonesfären. Nästa stora sak är 5G, med Realme X50 Pro 5G som leder, så kolla in den bästa 5G-telefonen för fotografering om du har tur nog att bo någonstans med den infrastrukturen. För resten av oss är här de bästa kameratelefonerna just nu.

IPhone 11 Pro: s trippelkamera är knappast nyskapande med dagens standarder, och den har inte alla klockor och visselpipor från dess allsång och alla-dansande rivaler. Men som alla iPhones fungerar det helt enkelt – och det fungerar briljant, i alla situationer. Färger, toner och exponeringar överensstämmer i alla tre kameror, men det är Apples återhållsamma inställning till bildbehandling som verkligen skiljer iPhone 11 Pro från konkurrensen. Där flaggskeppstelefoner från sådana som Huawei och Samsung tenderar att producera bilder med aggressiv HDR, skärpning och brusreducering, ser iPhone-bilderna mer verklighetstrogna och visar aldrig tecken på att de är överbehandlade. Den nya ultrabredda kameran är bara lysande för resefotografering, landmärken och spektakulära interiörer, och även om den inte riktigt kan matcha bildkvaliteten hos de andra linserna, ger den fortfarande skarpa, distorsionsfria ultrabredda bilder som breddar gemen mans horisonter på alla möjliga sätt. Många gillar den vanliga iPhone 11 Pro bäst – iPhone 11 Pro Max har samma kameror, men den är bara lite stor, medan den vanliga iPhone 11 är billigare men inte har 52mm teleobjektiv.