Lär dig filma

Att kunna filma är en rolig kunskap som man kan ha stor nytta av. Att kunna filma ett speciellt ögonblick som exempelvis på en resa eller ett bröllop kommer göra att resan eller bröllopet blir mer minnesvärt efteråt men för att komma igång med filmandet så måste man först och främst lära sig grunderna i att filma. Det finns knep på hur man lär sig filma och hur man gör det bra och hur man på bästa sätt kan undvika vanliga misstag som man ofta gör när man är nybörjare. Såklart finns det även kurser att gå för att lära sig grunderna vilket kan vara en smart väg att gå för att verkligen komma igång och lära sig att filma men det är egentligen inte ett måste att gå en kurs. Det är möjligt att lära sig smarta och enkla knep med sin kamera hemma på egen hand.

Även proffsen har någon gång börjat enkelt

Börja enkelt. Det är onödigt att börja stort när man ska börja filma. Man behöver inte en värsting kamera direkt utan de flesta som börjar filma gör det med sina mobiler. Idag har en vanlig mobiltelefon en bra kamera och det är smart att börja filma men den när man kommit till stadiet att man skulle vilja lära sig att filma. Så börja enkelt med det som redan finns hemma. Har man en annan kamera så som en systemkamera eller en digitalkamera, kanske som man tidigare har fotat en hel del med så kan man välja att filma med den istället. Det är viktigt att börja enkelt, ta det som redan finns hemma för att sedan stegvis köpa på sig mer material. Det viktigaste när det kommer till att filma in en bra video är att hitta bra ljuskällor. Eftersom det är till fördel att börja enkelt när man är nybörjare och är i stadiet att man vill lära sig så är det viktiga när det kommer till ljus i början att använda sig av dagsljus. Har man möjlighet att filma ute på dagen när solen är framme så är det bra att göra just det för det kommer då att resultera till att videofilmen blir betydligt bättre än om man skulle börja filma sin film i mörker. Filmar man inomhus är det smart att ta till de ljuskällor som finns så som stora fönster och bra lampor.

gör dig redo din utrustning

När man filmat ett tag och lärt sig mer hur man filmar så är det inte fel att investera i nya produkter så som en ny kamera, ett stativ och studiolampor. Dock är det bra att lära sig grunderna med exempelvis sin mobiltelefon innan man gör detta. Ha en tanke med videon. Förutom ljus så är det bra om man har en grundtanke med sin video. Filmar man på ett bröllop vill man fånga det lyckliga ögonblicket medans om man driver ett företag så kan målet med ens video kanske istället vara att prata positivt om produkten eller tjänsten som företaget vill nå ut med. Vad tanken med videon är beror helt enkelt på en själv, vad det är man vill förmedla.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2020 AK Foto

Tema av Anders Norén