Bra redigeringsprogram

Nu finns det många människor som spelar in sina videoklipp på smartphone eller digitalkamera för att sedan visar upp det på sociala media. Men även ett kort videoklipp kan behöva lite redigering för att vara riktigt fin. Därför har många människor skaffat sig någon form av videoredigeringsprogram. Men de flesta som bara vill ladda upp några semester videoklipp har varken tid eller lust att öva på många tekniska finesser. Istället vill dom ha ett användarvänligt program som inte kräver många timmars studie för att komma igång. Och det är en fördel om det finns en gratisvariant som man kan testa och sedan köpa programmet med full funktionalitet om det passar.En högt rekommenderat redigeringsprogram är Lightworks. Det finns en gratis basvariant och en avancerad variant som man kan prenumerera på. Lightworks kommer i olika versioner för Windows, Linux eller Mac OS X. Programmet är mycket användarvänligt med drag och släpp redigering och automatisk backup av filerna. Och det har flerfärgade markörer som är lätt synliga när man arbetar med redigeringar och klipp. Sedan går det att exportera video filen när den är färdigredigerad. Vill man prova Lightworks är det bara att ladda ner och köra programmet.

Liksom Lightworks

Movie Edit Pro är ett annat användarvänligt redigeringsprogram. Liksom Lightworks, har även grund varianten massor av funktioner med olika mallar för olika effekter och övergångar och zoom effekter. Det finns en hastighetskontroll för videoklipp så man kan göra låg eller höghastighets videoklipp. Programmet inkluderar ljudredigering samt animerade titlar. Och det går att köpa ljudspår i nätbutiken. Movie Edit Pro finns också i Plus och Premium uppgraderingar som ger ännu mer finesser.Apple Final Cut Pro X är ett något mer avancerat redigerings program för Mac. Det har alla vanliga funktioner som redigerings program för PC har. Dessutom stöder det också 360-graders videoredigering vilket är viktigt när man spelar in video med drönare. Programmet har en engångsavgift istället för prenumerationsmodell. Det kan ses som lite dyrt vid inköp men, om man använder programmet under en längre tid, är avgiften billigare än med en prenumeration.

Video på mobilen

För den som vill skapa och redigera video direkt på sin mobil finns det en hel del avancerade program också. Dom fungerar likadant som program för stationära datorer, fast på mobilen. KineMaster – Pro Video Editor, som kan köpas på Google App Store, är en jättebra videoredigerare för Android. Det är bara att nedladda och installera som vilken som helst mobil app. Programmet har många finesser såsom olika animations stilar, ljudfilter, övergångseffekter, och hastighetskontroll för videoklipp. Naturligtvis går det att ladda ner fler effekter till appen från nätbutiken. Med KineMaster är det lätt att exportera till YouTube, Facebook, och andra sociala media sajter. Liksom de flesta redigeringsprogram har KineMaster både månatliga och årliga prenumerationer och även som ett gratis test variant. 

Corel videoredigeringsverktyg för amatör

Det är roligt att även någon utan formell träning i videoredigering så kan man skapa egna häftiga videor. Och med ett bra redigeringsprogram är det lätt också. Nu kan även amatörfilmare skapa och dela proffsiga videor.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2020 AK Foto

Tema av Anders Norén